Карта Таро на седмицата

Картата на седмицата e изтеглена на 21.02.2023 г. от Елизавета Иванова от Soulful Intuitive Tarot. Виж коя е картата и какво означава!

Интуицията ми избра Осмица Пентакли. Когато избирам по този начин, винаги има какво да ми каже съответният Аркан и този път едва ли ще бъде по-различно.

Осмица Пентакли е малък Аркан, който ни показва възможностите, които се откриват пред
нас за инвестиция в собственото ни бъдеще. Предоставят ни се различни опции и
предложения за увеличаване на знанията ни, за развитие и обучение. Тези възможности и предложения са повод да се гордеем, защото показват какво сме постигнали до този
момент,
както и доверието в нас и нашите способности.

Добре е да приемем това, което ни се дава, защото след упорития труд ще дойде печалбата и задоволството.

От нас се изисква да упражним контрол над себе си, защото въпреки положителната оценка до момента, последващите стъпки на развитие ще изискват да им отдадем време и енергия, но със сигурност ще си заслужава.

Осмица Пентакли в изправена позиция

Тя е символ на е самоконтрол, който упражняваме при усилен труд – физически, ментален или емоционален, когато полагаме усилия да разберем чувствата и потребностите на човека отсреща.

Картата има силно положително значение, въпреки тежестта на изморителния труд и монотонността, въпреки трудността да изкараме дълго време съсредоточени в задачите, без да вдигаме глава от тях. Нещата не ни се подреждат бързо и лесно, но всяко усилие си заслужава.

Докато се трудим усилено и самоотвержено лека-полека натрупваме умения, които ще са ни полезни нататък. Тук има и известна доза лекота, тъй като процесът изизсква да повтаряме едно и също, докато го усвоим до съвършенство. Чувстваме се спокойни, защото това, което правим, не е ново и рисково за нас, а нещо, което вече знаем, можем и искаме да изведем на ново, по-високо ниво.

Осмица Пентакли в обърната позиция

Тогава тя ни носи доста голяма доза негативизъм, тъй като не виждаме смисъл в това, което правим и чувстваме усилията си като напразни. Сякаш, каквото и да правим, не е достатъчно, за да има продължителност във времето – като например домакинските задължения, които неибежно повтаряме всеки ден. Захванали сме се с нещо, от което не виждаме полза. Отегчени и уморени сме от повтарянето на едно и също, убягва ни елементът на усъвършенстването в занаята. Цената на усилието и отделеното време ни се струва прекалено висока.

Уроците на Осмица Пентакли

Когато решим да вложим в себе си, трябва да знаем, че това отнема време и усилия. Важното е дали си заслужава. И тук е разковничето:

Да успеем да разграничим дали трудността, която неибежно усещаме, идва от трупането и усъвършенстването на знанията ни, или от инстинктивното ни усещане, че това, с което сме се заели просто не е нашето.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s