Как да избереш кристал или камък според енергията, от която имаш нужда

Винаги се впечатлявам от млади хора, които са тръгнали по пътя на по-осъзнатото живеене. Смятам, че те трябва да се поущяват и да получават трибуна, за да заявят себе си.

Наскоро попадах на Facebook страницата Холистична Бижутерия. Освен че създава прекрасни гривни от полускъпоценни камъни и кристали, Жанета Драшкова (Жани) споделя и много полезна информация за съкровищата на Земята.

С нея си говорим именно за силата на кристалите и камъните, и как те могат да ни направят по-хармонични, спокойни и женствени.

Ето какво споделя самата Жани:

Холистична Бижутерия е бранд, насочен към личностното и духовно развитие с помощта на естествените камъни и кристали. 

Аз вярвам, че кристалите не са само украшение, което ни прави по-привлекателни и красиви, а също са и един могъщ инструмент, който има потенциала да промени живота ни към по-добро!

кристали, камъни, холистична бижутерия
Жанета

Как се появи интересът ти към полускъпоценните камъни и кристалите?

За мен камъните и кристалите са олицетворение на Любовта. 

Всичко започна, когато приятелят ми ми подари колие от Розов кварц. Изненада ме с една малка кутийка, а вътре сякаш беше събрана цялата Любов в света. И така започна всичко… Влюбих се в него. Влюбих се в естествените кристали. Влюбих се в живота. Какви чудеса прави едно малко сърчице розов кварц, нали?

По какъв начин полускъпоценните камъни и кристалите са полезни за нашия организъм? Как ни влияят?

Естествените кристали ни помагат най-вече на енергийно ниво.

Всичко около нас е енергия и вибрира на определена честота. Това важи с пълна сила и за кристалите. Откъде идва енергията на камъните и кристалите? От Майката Земя!

Те се образуват, когато изригне вулкан и магмата започне да се втвърдява. Тогава молекулите се събират, за да се стабилизират. Този процес се нарича кристализация.

Образуването на един кристал в Земята може да продължи милиони години. И точно заради това кристалите се наричат „съкровищата на Земята“.

Кристалите са заредени с вълшебната енергия от Земята. За да ни помагат, е нужно, само да ги носим и да са в контакт с нашата аура. Само тогава излъчват своята високо честотна вибрация към нас и да ни зареждат и защитават.

Дори има изследвания, в които хора с бижута от естествени кристали влизат в аура камера и се оказва, че тяхната аура е много по-голяма и силна в сравнение на хората, които не са носили кристали. 

Това е и целта на естествените кристали – да засилят нашата аура, да ни помагат да привличаме с лекота всичко, което пожелаем в нашият живот.

планински кристал, камъни, бижута, гривни

Кой камък или кристал помага за намаляване на стреса и напрежението?

Най-добрият кристал за намаляване на стреса и напрежението е Аметист.

Той помага да осъзнаем нашето духовно аз и да имаме повече спокойствие в този материален свят. Също така помага на хора, които имат проблеми със съня. Нужно е само да сложите едно камъче аметист под възглавницата си и на сутринта ще ми благодарите.

Други подходящи кристали са Хаулит и Амазонит.

кристали, камъни, гривни, аметист
Аметист

Кой камък или кристал засилва женската ни енергия?

Кристалът за засилване на женската енергия е Карнеол.

Той е кристал с много огнена и страстна енергия. Активира втора чакра, което е нашата сексуалност и творчество. Дава ни повече увереност и помага при зачеване. 

Други подходящи кристали са Гранат и Розов кварц.

кристали, камъни, гривни, карнеол
Карнеол

Носенето на кой камък или кристал може да ни заземи?

За заземяване няма по-добър камък от Лавата. 

Лава камъкът се образува от разтопена лава, която се втвърдява при интензивна топлина и налягане. Той има дълбока връзка със Земята, както и с елемента Огън.  Помага ни по време на промени като ни дава емоционалната стабилност и смелост.

Също така лавата е чудесен дифузер за етерични масла. Нужно е само да сложим няколко капки етерично масло на топчетата лава и гривната ще ухае цял ден. Така ще ни заземява и зарежда с позитивна енергия.

кристали, камъни, гривни, бижута, лава
Лава

Кой кристал или камък може да засили връзката ни с интуицията?

Носете Лабрадорит, когато искате да се свържете със своята интуиция. 

Лабрадоритът ни учи, че когато искаме да се свържем с интуицията си, е много важно първо да ѝ се ДОВЕРИМ. Когато се доверим на нашия вътрешен глас, тогава можем да взимаме правилните решения в живота.

Също така камъкът премахва страхове и притеснения от негативни преживявания и спомени.

Лабрадорит

Кой камък да изберем за защита и нова енергия?

За защита и нова енергия е най-подходящо Тигровото око. 

То, освен че ни защитава, ни помага да привлечем повече изобилие и финанси. Служи като щит, предпазва от негативна енергия и психически атаки.

Разсейва негативността и предпазва от навлизане на отрицателни енергии в аурата.

кристали, камъни, бижута, тигрово око
Тигрово око

Как да се свържем с кристалите и камъните, които носим?

За да се свържем с кристалите и камъните, е много важно да ги носим в близост до нашата аура. Ако искаме да канализираме тяхната енергия в някое наше желание, можем да си ги Наречем. 

Наричането става като вземем в ръце камъчето или гривната и се сетим някое наше желание. Затваряме очи и визуализираме желанието, сякаш вече е реалност. Преживяваме го и усещаме всички емоции на радост, увереност, изобилие. По този начин фокусираме енергията на кристала към нашето желание. 

Можем да си създадем утвърждение, което е свързано с желанието ни и 2-3 пъти през деня деня, поглеждайки гривната, да си го казваме с вяра и позитивизъм. Това е един прекрасен начин за осъзнато използване на бижутата от естествени кристали!

Как да се грижим за нашите кристали и полускъпоценни камъни? Как да ги зареждаме и пречистваме?

Грижата за камъните и кристалите е много важна, защото по този начин ние изразяваме своето отношение на любов и благодарност към тях.

За да ги пречистим и заредим, е най-добре да ги върнем там, откъдето идват – ПРИРОДАТА.

Ето няколко природни начини за пречистване и зареждане:

  • Вода – оставяме ги на течаща студена вода за няколко секунди. Най-добре е да ги оставим сред природата на някое планинско ручейче или река, но и на чешмата вкъщи също ще свърши работа.

  • Земя на двора или в някоя саксия, оставени за 1-2 дена, кристалите ще се пречистят и заредят. Почвата поема отрицателните енергии, трансформира ги и ги връща обратно в камъка.

  • Билки прекадяването с билки се прави от векове насам. Използват се градински чай, салвия, пало санто или тамян. Когато прекадяваме, е важно да отворим прозорците вкъщи, за да може да излезе натрупаната негативна енергия.
  • Слънце – най-лесният метод за зареждане на кристалите е като ги оставим за 10-15 минутки на слънчева светлина. Хубаво е да бъдем внимателни, защото слънчевата енергия е много мощна и някои кристали могат да избледнеят. Такива са кварцовите – розов кварц, аметист, зелен авантюрин, цитрин и др.

  • Луна – по време новолуние и пълнолуние е идеалното време за пречистване и зареждане на кристалите. Пълнолунието е най-подходящо за освобождаване и пречистване на старата и негативна енергия, а новолунието за зареждане и привличане. Това се случва като поставите вашите кристали на лунна светлина (на терасата или перваза) за една вечер.

  • Друг пречистващ кристал – големите и необработени камъни имат способността да пречистват вашите гривни и бижута. Най-подходящи са планински кристал и селенит.

  • Звукова баня – звукът е вибрация. Поставете кристалите, които искате да пречистите, до вас и използвайте лечебната вибрация на тибетски купи или камертон за пречистване и балансиране на енергиите. Всеки кристал има различна вибрация и може да забележите как звукът на купите се променя в зависимост на кристалите, които са наблизо.

Разгледай сайта на Жани – Холистична Бижутерия и открий своята гривна!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s