Силата на амулетите с тотемни животни

В индианската култура и други много древни традиции по света съществува вярване, че всеки човек има духовни водачи, които го защитават и напътстват от деня на раждането му, чак до смъртта. Те могат да бъдат както негови предци, така и животни.

Духовният водач, под формата на животно, се нарича тотемно животно или духовно животно.

Има вярвания, според които духовното животно те избира в деня на раждането ти и остава с теб до края на живота ти.

Духовното животно избира теб, а не обратното.

Възможно е и други духовни животни да те придружават по пътя ти, но това е техен избор. Те обаче рядко се превръщат в тотемни животни, което означава, че остават за определен период, а не за цял живот. Причината, поради която те избират, може да е различна – от защита, през насочване, до помощ да се справиш с трудна задачи и достигнеш някакво осъзнаване и прозрение.

Носенето на амулет с тотемно животно може да ти помогне по-лесно да се свържеш със силата на своя духовен водач и със собствената ти сила.

Да я проявяваш, материализираш или да се защитиш, в случай на нужда. Но преди да говорим за амулетите, виж как да откриеш своето тотемно животно и какво символизира то!

Какво е тотемно животно?

Твоето тотемно животно представлява качества, способности, характеристики, които притежаваш в момента, или които са в процес на развитие.

Въпреки че може да имаш един животински тотем за целия си живот, възможно е да се окажеш придружена от различни животински тотеми във времето.

Според индианската традиция всеки човек е свързан с девет различни животни, които са негови водачи. Те влизат и излизат от живота, в зависимост от посоката, в която си се запътила, и отговорностите, които трябва да изпълниш по време на твоето пътуване.

Духовните вярвания, свързани с наличието на животински духовни водачи, се наричат „тотемизъм“. Тези вярвания произтичат от идеята, че хората имат родство или духовна връзка с духовните животни. Тотемът служи като емблема на племе, клан, семейство или отделен човек.

тотемни животни

Как да откриеш своето тотемно животно?

Откриването на твоето тотемно животно е търсене на правилните знаци и тълкуването им. Тази практика може да има голяма терапевтична и духовна стойност. Тя може да носи духовно прозрение или по-практичен урок по мъдрост. Всичко е свързано с намирането на твоя истински път, научаването на много уроци и стремежа към лично израстване.

Медитация

Един от начините да откриеш своя животински тотем е чрез медитация. Започни с намерението да срещнеш своето тотемно животно. Съсредоточи се върху желанието си и остави всички други несвързани мисли да текат свободно. Mоже да видиш твоето животно, да чуеш някакъв шум или да усетиш присъствието му. Ако нищо от това не се случи, не се обезсърчавай, понякога са необходими няколко опита, за да се потопиш и да получиш тези съобщения.

Сънища и синхроничности

Имай предвид, че отговорите могат да дойда и по време на сън или чрез различни синхроничности  – например започваш да виждат повече котки от обикновено, често си заобиколена от изображения на сови или проявяваш внезапно любопитство към определено животно. Остани с отворено съзнание и наблюдавай кое животно ще се появи около теб.

Въпроси

Ето няколко въпроса, които да си зададеш, ако се чудиш кое е твоето тотемно животно:

  • Чувстваш ли се привлечена от конкретно животно, без да можеш да обясниш защо?
  • Кое животно се появява най-често в живота ти? (не е задължително да е физически)
  • Кое животно ти е най-интересно да видиш, когато си в зоопарка или сред природата? 
  • Имала ли си повтарящ се сън за конкретно животно или сън с животно от детството, който никога не си успяла да забравиш?
  • Привличат ли те фигурки или картини на определено животно.

Тест

Ако смяташ, че не си получила никакъв отговор или не можеш да разбереш кое е твоето тотемно животно, може да опиташ този тест. Най-важно обаче е да следваш своята интуиция.

Животински тотеми

Има толкова различни животински тотеми, колкото животни има на земята. Само защото чуваш някои духовни животни да се споменават повече от други, не означава, че не може да имаш различно тотемно животно. Все пак тук разказвам за някои от най-често срещаните.

Костенурка

Това е едно от най-старите тотемни животни, известно в много култури и традиции по света. Костенурката предава енергията на Богинята-Майка, отразява мъдростта на вечния живот, както и тази на планетата Земя. Често може да чуеш другите да казват, че имаш стара душа или мъдростта на стар човек.

Мечка

Тя е символ на заземяваща сила. Почитана е като мощен тотем, вдъхващ куража на тези, които се нуждаят от него. Като духовно животно в контакт със земята и циклите на природата, Мечката е мощен водач в подкрепа на физическото и емоционалното изцеление. Тя дава сила и увереност, лидерски качества, има нужда от уединение, тихо време и почивка, за да се изправи отново пред предизвикателствата.

Елен

Ако твоето тотемно животно е Елен, е много вероятно да си силно завладяна от желанието да изпълниш житейската си мисия. По-склонна са да вървиш срещу течението. Имаш силно влечение към духовни свят.

Вълк

Силата на Вълка поражда интелигентност, апетит за свобода и осъзнаване на важността на социалните връзки. Това животно символизира страх от заплаха и липса на доверие. Когато Вълкът се появи в живота, обърни внимание на това, което ти подсказва интуицията. Той е мощно и вдъхновяващо духовно животно, което може да внесе остър ум, дълбока връзка с инстинктите, смелост и устойчивост, лидерство и решителност. От друга страна той също се свързва с изолацията, гордостта, желанието за доминация и контрол.

Лисица

Най-доброто качество на Лисицата е, че не бърза с никакви решения. Тя иска да обмисли всичко добре, преди да се ангажира с нещо. Ако твоето тотемно животно е Лисица, ти най-вероятно обичаш живота и красотата на новите преживявания.

Орел

Орелът е вдъхновяващ пратеник, когато се появи в живота ти, е време да погледнеш навътре към себе си. Позволи на сърцето да те води и възможностите, за които си мечтала, ще се появят, когато най-малко очакваш. Тези, които се ръководят от Орел, са издръжливи и в пълна хармония с духовните аспекти на живота си. Без страх от неизвестното, те приемат предизвикателствата на живота с непоклатима смелост, решителност и увереност.

Куче

Кучето е потомък на койота и вълка. То е символ на лоялност към всеки, когото смята за свое семейство. Ако това е твоето тотемно животно, сила ти се крие в точната преценка на способностите ти, спазването на дадена дума, надеждността като приятел и партньор, и умението да се грижиш за хората около теб!

Котка

Котката носи мъдрост и смелост да изследваш неизвестното. Тя носи енергията на независимостта, балансът между светлината и тъмнината, действието и наблюдението, и желанието за себеизследване. Котката е дарена с търпение и умее да изчака най-подходящия момент за действие.

Сова

Совата подсказва за дълбока връзка с мъдростта и интуитивното познание. Тя има способността да вижда това, което обикновено е скрито за другите. Когато духът на това животно те води, можеш да видиш истинската реалност, отвъд илюзията и измамата. Тя носи вдъхновение, интуиция, проницателност, трансформация. Има и по-тъмен аспект, свързан с желанието за изолация, потайност, манипулация, всяване на страх у другите.

Гарван

Гарванът е духовно животно, свързано с житейски мистерии и магия. Силата на тази птица като тотем и духовен водач е да осигури прозрение, трансформация и връзка с магията на живота. Гарванът се свързва както с положителни, така и с отрицателни символични значения. Той дава по-висока перспектива, интелигентност, адаптивност, дори умение за манипулация и пакостливост. 

Пеперуда

Тя е символ на трансформация. Като животински тотем може да означава, че винаги търсиш нови начини да бъдеш по-добра, да се развиваш и да се преоткриваш. Възможно е да обичаш експериментирате с външния си вид.

Лъв

В царството на духовните животни Лъвът печели наградата за най-неумолим борец в лицето на житейските предизвикателства. Той е самото въплъщение на смелостта, силата и преодоляването на трудностите. Понякога носи със себе си неща, които са трудни за контролиране, като силни емоции.

Кон

Духът на Коня символизира личен стремеж, страст и желание за свобода. Сред всички духовни животни, той показва най-голяма мотивация да постигне целите си. Конят е движещата сила на живота, сексуалната енергия, силните емоции и желания.

Змия

Змията е силно свързана с жизнената сила и първичната енергия. В много култури тя е почитана като мощен тотем, представляващ източника на живот. Когато духът на Змията се появи, това вероятно означава, че се дава възможност за изцеление, промяна, важни преходи и повишена енергия.

Гущер

Твоята най-ценена черта е, че си гъвкава, общителна и лесно можеш да се адаптираш към всяка ситуация. Подобно на Гущера, си склонна да се движиш бързо и лесно се разделяш с неща, които вече не ти служат. Предизвикателствата не те плашат или спират.

Койот

Ръководена от това тотемно животно, ти си склонна лесно да забравяш за тревогите и да живееш възможно най-добрия си живот. Понякога може да пренебрегнеш важни проблеми, но твоето положително мислене ти открива лесни пътища и сякаш всичко се решава от само себе си.

Амулети с тотемни животни

Ако вече си разпознала своето тотемно животно или искаш да се свържеш с енергията на някой представител от животинското царство, направи го със с вълшебен ръчно изработен амулет от 𝗞𝗔𝗠𝗔𝗬𝗔 𝓢𝓸𝓾𝓵 𝓙𝓮𝔀𝓮𝓵𝓻𝔂!

Всеки амулет е уникален, изваян от златните ръце на Кети Стойчева, която твори с глина и кристали. Тя има умението да усеща енергията на хората и да я претворява в красиви бижута, които са извор на сила и защита. Ти сама избираш кристала, животното и символиката, която искаш да носи амулета, а Кети ги претворява с много любов и внимание.  

Можеш да поръчаш амулет за себе си или за някой близък на сърцето ти човек, за да засилиш връзката с любимото тотемно животно. Изработването му е цял ритуал, а готовото бижу получаваш в красива опаковка с ръчно рисувана мандала, с лично послание и наричане.

Поръчай през Instagram страницата на  𝗞𝗔𝗠𝗔𝗬𝗔 𝓢𝓸𝓾𝓵 𝓙𝓮𝔀𝓮𝓵𝓻𝔂

Нека силата на тотемните животни ти отвори нови пътеки и те дари със сила, смелост и вдъхновение!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s