Танцът на свещенатa женска и свещената мъжка енергия

Пиша с вълнение тези думи, защото са ново начало за нещо старо, нещо древно. Те идват от сърцето ми, защото то ме тласна да създам това животворно пространство. То не е само мое, нито само твое, то е наше – на жените – животворящите.

В началото искам да си поговорим за свещената женска енергия. Едно понятие, което си чувала не един или два пъти. Какво означава то и как изглежда, претворено в истинския живот? Нека ти споделя моята истина. Чувствай се свободна да споделиш и твоята.

Свещената женска енергия е подхранваща, мека, приемаща, доверяваща се на интуицията. Тя е тази, която носи радост от живота, благодарност, смирение, приемане. Тя не се бори за нещата, които иска, със зъби и нокти, а ги излъчва и те сами идват при нея. Тя приласкава – не само хора, но и ситуации, възможности.

Свещената женска енергия е да бъдеш в силата си на жена, без да правиш нищо конкретно. Когато си в нея, ти добре знаеш коя си, отчиташ силните си страни, но познаваш и слабите, и се чувстваш еднакво добре и с двете, защото са част от теб, защото са те направили такава, каквато си.

Свещената женска енергия е осъзнаването, че ти си божествена същност. И в това няма нищо лошо, срамно, страшно или пък богохулно. Това е разбирането, но не с ума, а със сърцето, че ти носиш частичка от създателя, че ти имаш най-големия дар – да твориш.

Свещената женска енергия обаче е само едната страна на монетата. От другата страна е свещената мъжка енергия. Те не се противопоставят, а допълват и в техния красив танц и съюз се ражда приемането на себе си.

Мъжката енергия е даваща, логична, фокусирана, активна. Тя има дълбоко желание да защитава и изгражда. Когато тези две свещени енергии работят заедно в теб, ти позволяват да прегърнеш всеки аспект в себе си. Защото ти си и едното и другото, ти си и черното и бялото, и всички цветове между тях. Умението е да знаеш в кой момент с коя боичка на мацнеш по платното на живота. Да се наслаждаваш на това редуване, защото ти си пъстра река!

Жена, която извлича съзидателност и сила от грижата за себе си, е много по-могъща от тази, която непрекъснато се оплаква, че е изтощена, прави всичко за другите и не изпитва радост и удоволствие от живота.

Истината е, че не винаги можеш да си тази могъща жена и не бива да се обвиняваш, когато се чувстваш слаба, изморена или разстроена. Има моменти, в които ти е по-трудно, дори безнадеждно. Точно тогава помни, че в теб има нещо повече от това, което ти или другите виждат. В теб има неугасваща божествена искра. Тя може да запали свещен огън, когато наистина го пожелаеш.

Твоята сила става по-могъща, когато отвориш сърцето си, за да твориш през него. 

Подкрепа, нежност, доверие, приемане, любов – това са ключове за една и съща врата, тази на свещената женска енергия.

Ще се осмелиш ли да я отвориш?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s