Какво НЕ е Хюман дизайн?

Когато попаднеш на нещо ново или малко познато, обикновено се интересуваш какво представлява, подходящо ли е за теб, с какво може да ти помогне, как може да обогати живота ти и да те направи по-щастлива?

Вече ти споделих какво е Хюман дизайн и с какво може да ти бъде полезна тази система. Само че, както и всичко останало в живота, тази система не е всичко и не може всичко.

Хюман дизайн дава много ценни знания за твоята същност и практични инструменти, за да функционираш коректно и да се придвижваш по собствента си траектория, срещайки минимална съпротива.

Всички тези познания, обаче, както и консултациите, курсовете, лекциите и всичко, с което захранваш ума си, не заместват твоите усилия в процеса на откриване на себе си. Не заместват начина, по който третираш себе си и другите. Хюман дизайн не бива да служи за оправдание на преднамерено лошо поведение към някого.

Хюман дизайн дава лична стратегия за взимане на решения, но знанието за нея, само по себе си, не ги взима вместо теб.

Хюман дизайн не може да замести твоята ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ, по отношение на това как живееш живота си. Често пъти, докато четеш или слушаш за вътрешния си авторитет, звучи лесно да го следваш. На практика обаче се оказва по-лесно да действаш по заучения, познатия за ума, начин. И когато за пореден път си разочарована или огорчена от резултата, когато се окаже, че не си щастлива с постигнатото, много ти се иска да посочиш нещо или някого, който да е отговорен за това състояние, но просто няма как.

В дългосрочен план системата Хюман дизайн действително може да улесни живота ти. За да стигнеш до този момент, има едни трудни решения и избори, които са само твоя отговорност.

Поради тази причина, на срещите с мен, няма да чуеш „трябва да направиш това или онова“. Най-вероятно ще ти разкажа какво би могла да опиташ и ще те насърча да провериш дали работи за теб.

Хюман дизайн не е за хората, които търсят готови отговори, лесни решения и непременно бързи резултати. Разбира се, може да е лесно и бързо. Може да си генератор, да си вървиш по улицата, да откликнеш на аромата на кафе, да си поръчаш кафе и да го изпиеш с огромно удоволствие, независимо че е полунощ. Но животът предлага и други ситуации, без да ти предоставя магическа пръчица за тях.

Хюман дизайн е за хората, които са готови да запретнат ръкави. Системата ще ти е полезна, ако си готова да срещнеш своя Аз, но и своя Не-аз, а после да ги изследваш, да ги различаваш и да ги ползваш по най-добрия начин.

Системата ще ти е полезна, ако намериш смелост да се срещнаш със своята сянка и да я интегрираш, да намериш нейния смисъл. И така да откриеш своята вътрешна истина в нейната цялост.

***

Ако желаеш да заявиш своя базов прочит на твоята Хюман дизайн карта, можеш да се свържеш с мен:

Liliya.Ramayan@gmail.com
FB: 𝓛𝓲𝓵𝓲𝔂𝓪 𝓜𝓪𝓷𝓸𝓵𝓸𝓿𝓪
тел: 0889720898

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s