Какво е Хюман дизайн?

Системата Хюман дизайн е наука за себепознание.

Най-ценното, на което тя те учи, е да взимаш решенията в живота си, съгласно твоята индивидуална стратегия и личен, вътрешен авторитет.

Осъзнаваш или не, всеки ден си изправена пред множество въпроси с много варианти и много потенциални решения. Вследствие на това много често се колебаеш какво решение да вземеш или пък след решението се измъчваш с въпроси дали то е било най-правилно.

󠀠󠀠Хюман дизайн може успешно да ни помогне в този процес, като предлага лесен за разбиране механизъм за вземане на решения, който е конкретен и индивидуален за всеки човек.

Веднъж установен, този принцип работи в абсолютно всяка област в живота ти.

󠀠󠀠В Хюман дизайн само едно нещо е валидно за всички – това, че умът не може да бъде авторитет за взимане на решения. И затова много често именно оттам произтича трудността да направим избор.

Сигурно си свикнала да взимаш решения с ума си, при това някак автоматично – на база на минали подобни ситуации; на вече формирани навици; вярвания и убеждения – и ти е безкрайно трудно да приемеш, че може да не го послушаш.

От друга страна е и възпитанието, и влиянието на всичко извън теб. Родители, близки, приятели, общество, тенденции – това са все обстоятелства и хора, с които търсиш начини да се съобразиш. Понякога, съобразявайки се с тях, правиш твърде голям компромис със себе си.

Хюман дизайн е наука за различността, затова в нея няма да намериш информация за „правилно“ и „грешно“. Тази система дава възможност да опознаеш себе си по един много прецизен начин. Помага ти да приемеш онова, което си и, което не си; както и всичко, което е или не е някой друг.

***

Ако желаеш да заявиш своя базов прочит на твоята Хюман дизайн карта, можеш да се свържеш с мен:

Liliya.Ramayan@gmail.com
FB: 𝓛𝓲𝓵𝓲𝔂𝓪 𝓜𝓪𝓷𝓸𝓵𝓸𝓿𝓪
тел: 0889720898

2 коментара Добавяне

Вашият коментар