Силата на Розата и мъдростта на розобера с Божена Иванова

Откакто създадох сайта Животворна, често получавам запитвания кога ще имам разговор с Божена Иванова. Тази прекрасна дама се е докоснала до животите на толкова много жени, които днес са ѝ благодарни за силата, знанието и енергията, които са получили от нея.

През 2021 г. се запознах с Божена и бях толкова впечатлена от нейното излъчване и светоглед, че без дори да подозирам, тази среща отвори нова врата в живота ми. Вярвам, че тя има голяма заслуга днес да я има и Животворна. 

През последните години Божена е много свързана със силата на Розата и мъдростта на розобера. Навярно я познаваш през някое от многобройните ѝ проявления на: астро-психолог, хипнотерапевт, холистична дула в подкрепа на бременността и раждането, водещ на женски практики и ретрийти.

Споделям с теб целия ни разговор с Божена за скритата мъдрост на Роза Дамасцена, за богатството на земята ни, за смисъла на розобера и уроците на това растение на Силата.

Можеш да се свържеш с Божена през нейната страница – Sacred Earth Woman.

Последните години организираш розобери и Розата присъства в твоите практики. Как се свърза с нея и за какво ти помага тя?

Срещата ми с Розата тотално промени моя живот. Тепърва силата се разгръща и ме учи как работи.

Първата ми среща с Розата се случи преди 4 години в Казанлъшката долина. По това време живеех там. Един приятел ми каза, че има нива с рози наблизо и можем да отидем да берем. Събрах група от 2-3 приятелки и отидохме. Хубавото на това преживяване беше, че спяхме в купол, където сушихме розите, които събирахме през деня. Така, в продължение на няколко дни, бях в полето на Розата. Спях с нея, събуждах се с нея, берях я, сушах я.

Тогава нямах идея какво се случва, но свързването с духа на това растение отвори такива мощни промени в моя живот, че в края на тези 3-4 дена, имах тотално ново светоусещане, визия за пътя ми напред, с кой мога да го вървя, с кой не. Случи се квантова пренастройка. Буквално някакъв портал се отвори пред мен. Послушах всички съвети, които ми даде Розата, за това кое трябва да се пренастрои в живота ми. Това беше огромна стъпка за мен.

Истината е, че Розата ме викаше 4 или 5 години преди това. Сега, когато работя с много жени, често чувам от тях: „Розата ме вика“ и наистина е така. В един момент този повик беше толкова силен, че накрая реших да отида и да видя какво ще се случи.

Като говоря за срещата с Розата, имам предвид срещата сутрин, по изгрев слънце, когато самото розово цветче се разпуква пред очите ти, с росата върху него, с аромата, с тишината, с небето над теб, с вятъра.

Тогава разбрах, че Розата е растение на Силата, най-силното растение в България, особено за женска сила.

Така се вдъхнових да организирам жени и заедно да отиваме на обредно бране на рози, със съзнание защо го правим, как го правим, как да се свържем с това растение, как да интегрираме енергията му в живота си.

Кога организира първия по-голям розобер с други жени?

На следващата година имах възможността да организирам първия такъв женски розобер. За 48 часа се записаха около 40 жени.

Когато събирам жени по този начин, за мен е много важно да бъде в естествена среда. Избирам места, на които имаме чиста връзка с природата. Спим навън, на палатки, имаме огън. 

Разбира се, това носи и своите предизвикателства – понякога вали, понякога е много студено или много топло. Освен че се свързваме с Розата, връщаме и връзката си с природата, без да избираме комфорта да се скрием. Лечението на Земята, Слънцето, Водата е там през цялото време. 

Моето желание е да комбинирам Розата, с природата, с елементите такива, каквито са, без да искаме да ги променяме, без да искаме да е нещо различно, да работим с живата природа, с разумната природата такава, каквато е. Така вече 2 години организирам събора. Средно между 35 и 40 жени се събираме по тези срещи.

Каква е есенцията на тези розобери?

В момента много изучавам растенията на силата, растения-лечители. Роза Дамасцена е много специален дух. Другите рози също са прекрасни, но те са преминали през много изкуствено отглеждане.

Фактът, че толкова силно растение, като Роза Дамасцена, расте в центъра на нашата родина, простира се на десетки километри и декари, е един от най-големите дарове, които имаме в България.

Розата дава невероятни енергия и вибрация за всички нас, независимо дали го осъзнаваме.

Имах възможността да живея няколко години в Розовата долина, точно по времето на цъфтежа на Розите. Нямам думи, с които да опиша какво е да пътуваш между тези стотици хиляди декари цъфнали рози. То е друго измерение, което се отваря за всички нас.

В началото ми беше тъжно, че сме забравили какво всъщност имаме, че сме пренебрегнали Розата, че 99,9% от розобера се извършва без знание за това, което е Розата. Розоберът се случва по един несъзнателен, груб начин.

Есенцията на нашите розобери е да върнем уважението, почитта към растението, към силата му.

Какво най-често ти споделят жените след края на розобера?

След края на розобера, в живота на всяка жена, настъпва огромна промяна, в зависимост от намерението, с което е дошла.

Розата работи за едно огромно разтваряне на сърцето.

Когато сърцето се отвори, отвътре излизат много неща. Често това може да са съпротиви, тъга, потиснати чувства. На розобера имаме практики, с които да улесним това преживяване. Когато се отвори сърдечната чакра, когато се свържем с емоциите, тогава се създава една много по-дълбока връзка с източника на любовта вътре в нас.

Това го виждам в живота на жените след това. Те засияват, цялото им същество се променя и се връщат много по-дълбоко обичащи, много по-истински свързани със себе си, много повече получили любов и много повече готови да дадат любов.

Жените редовно ми пишат колко много време след розобера усещат тази енергия и тя има ефект върху целия живот – в партньорски план, професионален план.

Розата отваря едно ново поле за нас.

Ако първа чакра е червена, а седма чарка е бяла, то розовото е първата октава на следващото енергийно ниво. С нейна помощ можем да видим света през призмата на Божествената любов. Тя отваря това поле за нас и ние виждаме и преживяваме това усещане на абсолютна любов.

Можем ли да се свързваме с Розата и да черпим от нейната сила в ежедневието, когато не сме на розобер?

Разбира се, че можем. Розата е медицината, с която работя целогодишно. За да можем да се свържем със Силата на Розата е много важно да имаме чисти розови продукти – чисти масла, чиста розова вода, сушени розови листенца или цветове. Да избираме от къде взимаме продуктите си. За съжаление, много голям процент от Розата се тори с химия, която след това остава в нея и нарушава чистата ѝ вибрация.

Това, което използвам ежедневно, е розовото масло, розова вода, розови листенца, цветчета и розови капсули с розово масло за вътрешен прием за хормонален и емоционален баланс. Също така разреждам чистата розова вода в шишето си с вода и я пия.

Сигурна съм, че много от жените, които ни четат, използват розова вода. Тя е подходяща, не само за почистване на лицето, но и за пречистване на аурата. Розовите листенца могат да се пият на чай, да се използват за женски парни бани или вани.

Когато имам нужда от енергийна подкрепа, си слагам розово масло и след 10-15 сек. цялата ми енергийна структура се подрежа. Розата ми дава център, лекота, яснота, омекотяване. Използвам и есенция от Роза Дамасцена – капе се на езика и действа благотворно на цялото енергийно поле. Медицината на Розата работи по наистина много начини!

Ако погледнем на Розата като на учител, кое е най-ценното, което да си вземем от нея?

Най-ценното, което аз лично, като моя опитност с Розата, мога да споделя, това е едно огромно поле на абсолютна любов и всеопрощение към всичко и всеки в живота. Когато си в полето на Розата, няма място за съдене, критика, его-прояви. Розата учи:

Отвори сърцето си, обичай, приемай нещата такива каквито са, довери се на живота, на любовта, на сърцето, че винаги ще те заведе, където трябва. Този път не е необходимо да се върви през страданието и болката. Може да се върви през мекотата, любовта, грижата и радостта!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s