8 начина да усещаш повече радост в живота си

Колко често изпитваш радост – чисто, неподправено чувство на наслада, блаженство? Радостта е обичайното състояние, в което пребивават децата, но при възрастните не е съвсем така, откъдето идват и повечето проблеми.

Учиш, работиш, изкачваш се по кариерната стълбица, създаваш семейство, градиш финансова независимост, отделяш време на хобитата си. Къде обаче остава радостта? Присъства ли тя често в живота ти?

След различни събития за личностно себеизследване и развитие, които посетих, стигнах до извода, че радостта лекува (почти) всичко. Сега за мен е по-важно да откривам радостта всеки ден, във всичко, което правя.

Споделям с теб нещата, които ми помагат да усещам повече радост в живота си!

1. Кажи „чао“ на миналото

Твоето минало не е твоето бъдеще, освен ако не останеш да живееш в него.

Колкото повече живееш в миналото и мислиш за минали неща, толкова по-трудно ще откриваш радостта в днешния ден.

Ако си загубила близък човек, прекратила си връзка или си имала финансови затруднения, това със сигурност са основателни причини да бъдеш потисната. Позволи си да се чувстваш тъжна, уязвима.

Когато силните емоции утихнат, запитай се на какво те научиха тези преживявания. Вземи бисерчетата, под формата на уроци, и се сбогувай с миналото.

Ти заслужаваш да почувстваш радост отново!

2. Практикувай благодарност

Един от начините да се откажеш от миналото и да почувстваш радост в живота си, е с помощта на благодарността. Направи списък с хубавите неща, които имаш и за които си благодарна. Това може да са: хора, отношения, дом, таланти, хобита, работа.

Когато си благодарна, страхът изчерва и се появява изобилието.

Благодарността създава цикъл от положителни емоции – колкото повече я практикуваш, толкова повече радост и положителни емоции ще изпитваш.

3. Използвай закона на привличането

Подобното привлича подобно – това е законът на привличането.

Колкото повече радост чувстваш, толкова повече ще привлечеш красивите и хубави неща в живота си. Този принцип съществува откакво свят светува и се използва от най-успешните хора, за да проектират живота на своите мечти.

Не е сложно, но изисква системни тренировни и внимание – това, върху което се фокусираш, това привличаш.

4. Потърси съмишленици

Да се обградиш с добри и позитивни хора, върви ръка за ръка със закона за привличането и е жизненоважно за всяка област от живота ти. Когато си заобиколена от съмишленици, ще видиш как всичко започва да се случва по-лесно, просто защото повече хора трепрят на една и съща честота.

Не е достатъчно хората просто да са оптимистични или да споделяте еднакви хобита, най-важното е да имате близка ценностна система и да гледате в една посока. Ще се изумиш колко много споделена радост ще изпиташ, когато откриеш правилните за теб хора.

5. Не чакай друг да те зарадва

Когато се чувстваш тъжна или подтисната, често си склонна да чакаш някой или нещо да те „извади“ от това състояние. Не чакай някой да те разведри, а сама си дари радост. Направи нещо, за което душата ти копнее отдавна.

Ти имаш силата да промениш начина, по който се чувстваш и най-добре знаеш какво ще ти донесе истинска радост!


6. Движи се всеки ден

За да се научиш да изпитваш повече радост в живота си, трябва да промениш мисленето си. Това най-лесно се случва с ежедневна рутина. Доказано е, че спортът, упражненията, движението намаляват депресията.

Дали ще правиш 20 мин. упражнения сутрин, за да събудиш тялото, дали ще практикуваш йога или друг спорт, или просто ще се разхождаш, важно е да се движиш всеки ден.

Движението мигновено ще те дари с радост и ще проясни съзнанието си. Направи го част от твоята ежедневна рутина.


7. Бъди напълно присъстваща

Живееш в забързан свят. Планираш всеки следващ ход, търсиш перфектния баланс между работа и личен живот. Когато си почиваш, често взимаш телефона и скролваш безцелно в социалните мрежи.

Как може да изпиташ радост, когато винаги търсиш нещо по-добро?

Изключи се от контакта и се опитай да присъстваш тук и сега. Забележи какво има около теб и му се наслади. Бъди в разговора, бъди в работата, която вършиш в момента, бъди със себе си. Това е истинска радост.

8. Намери своята мисия

Разбирам, че това не е нещо, което се случва за ден или месец. Някои хора цял живот търсят своята мислия. Ако все още не си открила истинското си призвание, започни да го търсиш с отворени ум и сръце. „Който търси – намира“!

Мисията надхвърля работата, кариерата, краткосрочните цели. Тя е нещо, което душата ти иска да изпълни.

Ако радостта не присъства в живота ти, може би не си открила призванието си. Бъди сигурна, че когато го направиш, всичко ще придобие по-голям смисъл и радостта ще извира чиста и неподправена.

Запитай се: Какво те кара да изпитваш радост? Може би отговорът ще ти помогне да откриеш мисията си!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s