Кой е вътрешният ти авторитет според Хюман дизайн – с Лилия Манолова

Как да живееш дизайна си? Сигурно си чувала това много пъти, особено ако имаш дори бегла представа що е то Хюман дизайн. Какво се крие отвъд този въпрос, отговор търсим със специалиста по Хюман дизайн – Лилия Манолова.

Познаваш Лили, тъй като тя е част от Животворна още от създаването на сайта. Тя подготвя всички материали на тази тема тук. Освен че от 2015 г. професионално се занимава с Хюман дизайн, тя е преподавател по йога и йога за бременни, съгрупа, майка и прекрасен, слънчев човек.

Записахме нашия разговор за подкаста на Животворна, така че можеш да го чуеш в края на статията. Тук съм загатнала няколко основни неща, за които поговорихме, свързани с различните видове вътрешни авторитети. Всички други интресни истории те оставям да чуеш в подкаста!

Ако искаш да се свържеш с Лили, за да ѝ зададеш въпрос или за личен Хюман дизайн анализ, използвай нейната страница във Facebook 𝓛𝓲𝓵𝓲𝔂𝓪 𝓜𝓪𝓷𝓸𝓵𝓸𝓿𝓪.

Какво означава да живееш дизайна си през призмата на Хюман дизайн?

За мен „да живееш дизайн си“ означава удоволствието да бъдеш себе си всеки миг. Това е всяко малко нещо, което правиш и то е в синхрон с твоите желание, потребности. Всяко едно решение, което служи на теб, е част от пътя да живееш себе си, да живееш дизайна си!

Интересно е да разглеждаме всеки аспект от нашата личност, но е добре и да се връщаме към по-голямата картина. Не само да се задълбочаваме върху нещата, които правим, как ги правим, защо ги правим, но и да се запитаме „Изпитвам ли удоволствие от това, което правя?“

Добре е да има редуване – вглеждане в подробностите и виждане на нашата обща картина.

Какво представлява авторитетът в Хюман дизайн и как изглежда той при различните типове?

Вътрешният авторитет е едно ключово понятие в Хюман дизайн. Статистически, около 97% от хората разполагат с вътрешен авторитет, който може да бъде усетен на физическо ниво.

Да живееш спрямо вътрешния си авторитет може да не е лесна работа, защото това означава да си свързан с тялото, да разпознаваш сигналите му, да познаваш чувствата си и какво ти говорят те за ситуацията, в която си в момента.

Това, което обединява различните видове вътрешни авторитети в Хюман дизайн, е усещането, че си центриран в себе си. Усещане за лекота, когато правиш това, което е най-правилно за теб.

Как да разберем какъв е нашият авторитет?

Когато си генерираш карта, в нея е посочено какъв е твоят вътрешен авторитет. Той винаги е някой от оцветените центрове в картата. При авторитетите има йерархия, например, когато е оцветен емоционалният авторитет, без значение какви са останалите оцветени зони, той се превръща в авторитет.

Емоционален авторитет

Човекът, който го носи, се придвижва по гребените и дъната на своята собствена емоционална вълна. Той непрекъснато е под въздействието на някаква емоция – понякога по-силна, друг път по-слаба.

Тези хора имат отговорността да опознаят своята емоционална вълна, да забележат динамиката, тенденциите в емоциите си. Това ще направи процеса за взимане на решения по-лесен.

Човек не бива да разчита на първите емоционални сигнали, когато взима важно решение, защото това е част от целия емоционален спектър, който може да преживее. Добре е да си даде време, да премине през цялата вълна от емоции по дадената тема и чак след това да вземе решение.

Ако обаче добре познава своята емоционална вълна, човек във времето успява да взима решения по-лесно и бързо.

Далачен авторитет

Далачният авторитет е пълната противоположност на Емоционалния авторитет.

Тези хора са устроени да бъдат спонтанни.

Това важи най-вече, ако имате дефиниран (оцветен в картата) Далачен център и отворен Емоционален център.

Сакрален авторитет

Ако нямате дефиниран Емоционален център и в същото време имате дефиниран Сакрален център в картата, той се превръща във вътрешен авторитет при взимане на решения.

Такива хора следва да наблюдават за какво е налична енергията в тялото им, когато взимат решение с какви дейности и хора да се ангажират.

Его авторитет

Той е авторитет при Манифеторите и Прожекторите. Тези хора действат от позицията на волята си – за какво имат воля? Кои са онези дейности, за които могат да проявят воля и това да им донесе щастие и успех?

Хората с Его авторитет не са устроени да бъдат постоянни.

Те много зависят от хората, с които си сътрудничат, не могат да извършват една и съща дейност много дълго време, защото това е изтощаващо за тях.

G-авторитет

Той е свързан с жълтия ромб в центъра на картата (жълт е, когато е оцветен). Този център е авторитет, когато няма оцветен друг център в долната част на картата.

Хората с този авторитет имат нужда да изговарят своята истина.

Те усещат кое е коректно за тях и имат нужда да го изговорят с правилния човек, за да усетят вибрацията на тази истина и тя да се затвърди за тях.

Без вътрешен авторитет

Около 3% от населението не разполагат с вътрешен авторитет. Това включва Рефлекторите, които са около 1,5% и Менталните прожектори. Те са изключително свързани със своя мисловен процес.

Това НЕ означава, че за тях е коректно да взимат решения с ума. Те имат нужда да общуват с различни хора, пред които да изговарят своите разсъждения, да си дават сметка за това, което казват и да избистрят истината си.

Тези хора са чудесни съветници и имат нужда от разговори, не за да им каже някой какво да правят, а за да чуят себе си и да подредят мислите си. На тях също им трябва време, за да вземат решение, те не са устроени да бъдат спонтанни.

При Рефлекторите нито един от центровете не е оцветен, те са с 9 отворени центъра. Техният процес е съвършено различен от този на всички останали. Те са водят Лунен тип и са много свързани с Луната. За да вземат коректно решение, трябва да се ръководят от Лунния цикъл (28 дни).

Способността да следваме собствения си авторитет е основна част от това да живеем своя Хюман дизайн!

Защо понякога е трудно да следваме свобствения си вътрешен авторитет, чуй в разговора ни с Лили в подкаста на Животворна!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s