Коледни подаръци от жени-творци. Подкрепи ги!

Подаръкът е отношение, грижа, любов, а коледният подарък е винаги по-специален, топъл и уютен! Тази година избери коледни подаръци за теб и твоите близки, вдъхновени и създадени от български жени-творци. В статията ще се запознаеш с 20 от тях, които влагат частица от себе си във всичко, което правят.

Разгледай нашите предложения, които включват от бижута и аксесоари, книги, през билкова козметика, подаръци за себепознание и личностно развитие, до подаръци за майки и деца, и красиви коледни творения.

Подкрепи жените, които са избрали да се посветят на творчеството, да създават и будят красота в душите ни!

Светли празници!

БИЖУТА, ДРЕХИ И АКСЕСОАРИ

Вълшебни амулети с кристали и глина, ръчно изработени от KAMAYA Soul Jewelry

Ако имаш нужда да си припомниш собствената си женска мъдрост и сила, ако искаш да върнеш вярата си, ако имаш нужда от подкрепа или защита, избери амулет от 𝗞𝗔𝗠𝗔𝗬𝗔 𝓢𝓸𝓾𝓵 𝓙𝓮𝔀𝓮𝓵𝓻𝔂! Зад това красиво име стои още по-красив творецКети Стойчева.

Нашата женска същност, свързаност с интуицията, с природата и стихиите, силно ме привлякоха в идеята да създавам бижута, които да ни помагат и припомнят кои сме!


Можеш да поръчаш амулет за себе си или за някой близък на сърцето ти човек. Кети изработва всичко персонално – свързва се с човека, с неговата енергия, с нещата, които сама решиш да споделиш. Заедно избирате точния кристал, тотемно животно или друг елемент, който искаш да присъства в бижуто. След това Кети се оставя на потока на вдъхновението и изработва своите униклани амулети от глина и кристали!

Получаваш готовия амулет, опакован с много грижа и любов, с ръчно рисувана мандала от нея и с лично послание и наричане за всеки поръчан амулет.

Поръчай през Instagram сраницата на  𝗞𝗔𝗠𝗔𝗬𝗔 𝓢𝓸𝓾𝓵 𝓙𝓮𝔀𝓮𝓵𝓻𝔂

Бижута, вдъхновени от българския език, от BOEL Handmade Jewelry

Красотата на автентичните български думи оживява в бижутата на Елена от BOEL Handmade Jewelry.

БоЕл/BoEl се „появи“ през 2017 г. Мой вдъхновител беше 3-годишният ни син, Борис. БоЕл сме аз, Елена, Ел и Борис, Бо. Борис порасна, вече е на почти 8 г., първокласник и много исках да заобича думите, книгите, историите, като мен.

Идеята за колекцията РОЖБА се роди миналата година след невероятния успех на блога “По дирите на думите” на моята приятелка и изключителна писателка Виктория Бешлийска (автор на “ГЛИНА”, изд. 2020 г., и “СЪРЦЕ”, изд. 2022 г., изд. СОФТПРЕС).

Процесът беше бавен, защото технологията за работа със смола изисква време. След това подбор на думи, дизайн, избор на материали. Като през цялото това време и аз и Борис трескаво научавахме и наизустявахме нови думи, които до този момент не бяхме чували и използвали в ежедневието си.

Ако искаш да направиш подарък-пазител на дивния български език, избери бижур от  Facebook страницата на Елена.

Бижута от естествени кристали от Холистична Бижутерия

Холистична Бижутерия е бранд, който помага на хора като теб да живеят един по-осъзнат, по-щастлив и по-изобилен живот с помощта на естествените кристали. Неговата създателка е Жани, която вярва, че естествените кристали не са само украшение, което ни прави по-привлекателни и красиви, а са също и един могъщ инструмент, който има потенциала да промени живота ни към по-добро!

Жани създава Холистична Бижутерия с визията да разпространи знанието за силата и енергията на естествените кристали, така че все повече хора да усетят благоприятния им ефект в живота си.

Открий своето ново енергийно бижу и зарадвай себе си или свой близък с подарък от Холистична Бижутерия!

Дизайнерски спортни облекла от Wildlunas

Искаш ли да изразиш дивата си женска същност и да се свържеш с тялото си? Подари си нещо красиво от първия българския бранд Wildlunas, който превръща спортните облекла в истинско изкуство! Неговата създателка е артистичната Шенай Окан. Вдъхновена от „дивата жена“, която не се опитва да се „впише“ в насадените образи на съвършенство, а следва собствената си природа – дива и свободна, тя създава уникални модели.

Разчупва стереотипите в дамското спортно облекло и показва, че то може да е модерно, стилно и нестандартно. Спортните гащеризони тип чарлстон на Wildlunas са абсолютно явление на българската сцена. Те, както и по-класическите модели  – компресиращ клин и кроп топ с вградено бюстие, са истински хит в йога студиата и правят всяко движение по-лесно! Нежната материя и оформящият дизайн са нещо, в което ще се влюбиш!

Разгледай всички модели в Instagram и в сайта на Wildlunas!

Шалове от ПОТОМКА

Модна къща ПОТОМКА е едно своеобразно хоро от аксесоари – замислени и направени със страст и старание, с вяра в нестихващата обич към наследството от нашите предци! Нейната създателка е 24-годишната Виктория Белухова. Ето какво споделя тя за създаването на ПОТОМКА:

Откакто се помня, винаги съм искала да творя, а в изкуството виждах език, чрез който можех да говоря с всеки. Исках да се събуждам с вдъхновение, да заспивам с удовлетворение и да знам, че каквото и да правя на този свят – то има смисъл. Заминах за Италия да търся най-доброто образование, а там любовта по българското откри мен. България се превърна в моя плам, а всяка част от нея ме поглъщаше и изпълваше с гордост.

Модел: Силвия Димитрова (Instagram @sjdimitrova ) / Фотограф: Ясмина Иванова (Instagram @yspiration.photography)

Един ден не издържах! И така с годеника ми създадохме ПОТОМКА. Да приютим едно отминало българско време, пълно с багри и бродерии, пропито с история, традиции и култура. Да извикаме образа на гордата българка у съвременната жена, събрала в себе си красотата на родното текстилно изкуство. Да утолим жаждата за нещо ново. Нещо наше. Нещо, с което и без думи да извикаш: „Аз съм българка, ей ме на́! Потомка на един велик народ.“

Избери подарък от ПОТОМКА и поръчай през Facebook или Instagram.

ДАР ОТ ПРИРОДАТА

Индивидуална козметика и парфюм от Елизавета Иванова

Представяла ли си си какво е да имаш козметика или парфюм, създадени специално за теб? Ароматерапевтът Елизавета Иванова, която познаваш и от Таро постовете в Животворна, прави точно това. Тя изработва всеки продукт според нуждите и желанията на клиента.

Работи с натурални естествени продукти – етерични и базови масла, ароматни и маслени извлеци, флорални води, естествени екстракти и много други. Всичко, което използва, идва от природата с необходимата минимална обработка.

Всичко си има своето място и значение и всяка съставка носи полза. Това прави козметиката ми щадяща на всички нива, а полезността на всички компоненти от състава ѝ допринасят за по-благоприятното и по-бързо въздействие.

Създаването на индивидуален парфюм е много лично преживяване. Той е като визитна картичка и част от първото впечатление, което създаваш. Парфюмът е и най-прекрасното средство да се обградиш с енергията на природата и да я използваш за защита или привличане на определени емоции.

Поръчай своята индивидуална козметика или парфюм от Facebook страницата на Ели!

Билкови благини от Балкана

Представям ти Надежда Максимова – билкар, писател, изследовател. Тя създава билкови лекове и козметика, с уважение и любов, с билки от собствената си градина в планината.

„Имам честа да се занимавам с лечебни и магични растения вече почти 20 години и вярвам, че е важно да споделяме полезното и вдъхновяващо познание, дадено ни от земята, затова създадох двете книги за билки, приключения, лечения, сложни системи и градина.“

Подаръчен Пакет „Зима пред камината“  включва:
– книгата „Девет цикъла сезони- за градината, билките, животните.. и всичко останало“;
– „Лечители в градината- наръчник за Билки и билкари“;
– Билков чай смес подкрепящ имунната система, циркулацията на кръвта и чистотата на дихателните пътища.

Пакет „Слънце през зимата“ включва:
– книгата „Лечители в градината- наръчник за Билки и билкари“;
– лечебен мехлем с Балкански билки – 40 мл;
Тинктура  „Здраве“ при настинки и зимни вируси, възпаления и упорити кашлици – 60 мл  .

Повече за продуктите, изготвяни от лечебни растения виж ТУК.

Ако сама искаш да си забъркаш магии с даровете на природата, на помощ идват двете книги на Надежда, в които споделя много години практика, рецепти и наученото от растенията.  

 Може да се свържеш с Надежда и да поръчаш на bilkaherb@gmail.com или във Facebook.

Бахова терапия от Лора

Есенциите на д-р Бах олицетворяват душевното състояние, което е еквивалентно на енергийното. Те трептят с определена честота, която отговаря на съответна честота от човешкото енергийно поле. Когато има конфликт между личността и душата, се появява дисхармония в честотата на трептенията. Точната бахова есенция възстановява човешките трептения и отново възвръща равновесието между душата и личността.

Баховите есенции са абсолютно безвредни. Имат приложение при бременни, новородени, деца, възрастни и дори при домашни любимци. 

Подари си Бахова терапия от Лора, която е сертифициран Бахов терапевт.  От дете тя иска да стане Лечител, но се отказва, когато разбира, че традиционната медицина не е за нея. След много трудности и хронични болести, започва да търси холистичен метод, с който да лекува едновременно тялото и душата си.

В женския кръг, в който танцуваме, една от дамите ми сподели за цветни есенции. Започнах да ги прилагам за мен и моето семейство. Завърших курс за Бахов терапевт и в моя мисия и призвание се превърна това да помагам на другите чрез мъдростта на природата и цветята на д-р Бах

За повече информация пости сайта на Лора Healingbylora.com.

Мехлем „Сладост“ от Нора

За Коледа подари грижа. Избери мехлем „Сладост“, създаден от Нора от Нo Ра Ом. Мехлемът е чудесен за облекчаване на суха кожа, лишеи, раздразнения, намалява бръчките и засушаването на кожата в следствие смяната на сезоните и студа. Той е с нежна консистенция. Съдържа: естествени масла, восък и билкови маслени извлеци, които Нора приготвя сама, и винаги включва антибактериално масло от нийм, което да подкрепя чистотата на кожата.

Нора предлага и пудра за зъби, която замества използването на четка и паста за зъби. Освен че освежава и дезинфекцира устата, стяга венците и събужда всички сетива. Нанася се с пръст, като нежно се масажират венците от външната и вътрешната страна. Съдържа множество билки и семена, смлени на прах, сред които: карамфил, бял пипер, канела, куркума, камфор, лавандула и др. Има свеж и приятен вкус и мирис и допринася за тонуса сутрин.

Свържи се с Нора през нейния сайт.

Книгата „Дишай, за да живееш“ на Силвана Грънчарова

Книгата „Дишай, за да живееш“ е сборник от 58 дихателни техники за здраве, дълголетие и благоденствие. Дихателните техники са изучавани и практикувани от автора Силвана Грънчарова в продължение на 20 години, като част от нейното духовно обучение в метода за практикуване на „Универсалната енергия – Хуеса“.

През последните няколко месеца книжката е една от най-продаваните в книжарниците на Хеликон и според читателите, тя е учебник и ръководство за прилагане на правилно и пълноценно дишане в живота.

Правилното и пълноценно дишане е здраве, дълголетие и благоденствие. Хората боледуват, стресират се или са нещастни, защото не знаят как да дишат правилно. Дишането е нашата вътрешна технология, за да сме живи. Животът ни е пътуването между първото вдишване и последното издишване. Трябва да сме много съзнателни за всеки дъх по време на нашето пътуване, защото последният дъх в този живот, ще е първият дъх в следващия ни живот. 

Ще откриеш книгата в книжарниците на Хеликон в цялата страна, в книжарниците ЕЛРИД (в София) и Екрие в столицата и страната. Можеш да я поръчаш от този линк.

ПОДАРЪЦИ-ПРЕЖИВЯВАНИЯ

Базов Хюман дизайн анализ от Лилия Манолова

За Коледа подари познание! Базовият Хюман дизайн анализ е холистичен анализ, който дава пълна представа за твоя тип, стратегия, вътрешен авторитет, вродени дарби, както и потенциалните капани, в които може да те въвлече твоят ум.

Анализът на специалиста по Хюман дизайн и част от екипа на Животворна – Лилия Манолова се провежда в реално време на живо или онлайн и е с продължителност около 90 минути. След края му ще получиш пълен аудио запис, за да можеш да се връщаш към информацията винаги, когато имаш нужда.

Освен това ще бъдеш поканена в затворена клиентска онлайн общност, където ще намериш много допълнителна информация, видео материали, събития, специално за членовете на групата и възможности за задълбочаване на познанията с надграждащи анализи и рубрики.

Базовият Хюман дизайн анализ е прекрасен подарък от теб за теб или за друг, близък на сърцето ти човек, който е тръгнал по пътя на себепознанието. Свръжи се с Лили и заяви своя ваучер за анализ в нейната Facebook страница.

Терапевтични практики с Марина Чомпалова

Ако имаш нужда отново да се свържеш със себе си, направи си едни подранил коледен подарък! Включи се в една прекрасна терапевтична практика на психолога Марина Чомпалова – Завръщане у дома – практика за свързване със същността на 10 декември 2022 г.  В тази преживелищна терапевтична група  ще се изследват три ключови аспекта на свързването в живота през арттерапия, работа с тялото, упражнения от семейните констелации и водени медитации.

Свържи се с твоите ресурси, изрази потиснати емоции в безопасно пространство, работи с блокажите и ограниченията пред изразяването на твоята автентична същност.

Втората практика на Марина е Любов, която изцелява – група със семейни констелации на 17 декември. Вече сме говорили за семейните констелации в Животворна, научи повече за тях тук и тук, както и в сайта на Марина.

Чрез метода семейни констелации можеш да се разглеждаш теми като: партньорски отношения, отношения родители-деца; справяне с травматично събитие или загуба; депресия, тревожност, професионална реализация, финансов поток и други. В рамките на събитието ще се разгледат няколко лични теми, ще се работи с медитации за получаване на ресурс от рода.

За записване: тел. 0895969420 или чрез съобщение във Фейсбук: Съзвездия – консултиране и семейни констелации с Марина Чомпалова. Запознай се с Марина в нейния сайт.

НейроРисуване с Невена Петрова

Подари си интересно и вдъхновяващо преживяване за предстоящите коледни празници, което ще ти позволи да разгърнеш потенциала си и да намериш отговор на важен за теб въпрос! 

Сесията е с продължителност два часа и включва специална рисувателна техника, при която с похватите и методите на Нейрографиката се прилага естетически коучинг сеанс. Той е воден от Невена Петрова. Можеш сама да избереш на каква тема искаш да рисуваш- личностно развитие, женска енергия, кариера, изобилие, вазимоотношения, финансово благополучие, вътрешен мир.

Сесията може да се поведе на живо в София или онлайн. След края ѝ ще се почувстваш много по-осъзната за проблема и ще имаш по-ясна визия как да действаш, за да постигнеш целта си. Естетическата сесия е чудесна идея за коледен подарък.

Запиши се за сесията ТУК.

Гледане на карти от Марта д’Еко

Марта д’Еко определя себе си като мистик. Обучава се да разчита картите при Дорийн Върчу, с чийто курс за фейолог допълнва знанията си, включвайки и природните духове и елементи. От 2015 г. предлага консултации на хора, търсещи подкрепа, насоки и послания по най-различни теми и въпроси. Най-често това са: здраве, любов, пари, но не е нуждно да се ограничаваш само с тях.

Подари на себе си или на свой близък един час разчитане на карти и задай всеки въпрос, който те мъчи. Както казва Марта д’Еко:

Направи това, не защото идва Коледа, а защото на зимното слънцестоене, заедно с небесното светило, отново се раждаме и ние. Нека ни е по-леко! 

Ваучерът на гледане на карти включва:
– Един астрономически час разговор по телефона (или viber), в който ще получиш отговори на въпроси, насоки и послания по избрани теми, чрез оракулски и карти Таро;
– Снимки на картите, дадени по време на консултацията, за да си ги разчетеш допълнително и да ти служат за напомняне;
Съгласие да си запишеш разговора на дигитално устройство (по желание);
– Лична мантра-наричане (по желание);
– 15% еднократна отстъпка при записване на час за следваща консултация.

Повече за ваучера и гледането на карти разбери тук.

ПОДАРЪЦИ ЗА МАМА И ДЕТЕ

Консултация по детски сън с Анелия

Ако имша малко бебе и срещаш предизвикателства с приспиването или недостига на сън за теб и детето, подари си консултация с Анелия Такова от Сън за тебе, сън за мене. Тя е консултат по детски сън и майка, която също е минала по този не лек път.

Анелия провежда консултации предимно онлайн. В зависимост от потребностите ти, те могат да са еднократни или такива с последваща комуникация за няколко седмици. Все пак всеки родител, всяко дете и при всеки проблем има необходимост от различен подход.

Като консултант подкрепям индивидуалния подход и вслушването в потребностите на всяко дете. Отстоявам личния избор на всяка майка и насърчавам родителската интуиция в отглеждането и съня. Съдействам на фокус да бъде близостта и подкрепата в семейството. Вярвам, че с предоставянето на необходимата помощ се изгражда най-здравословната самостоятелност у детето и съм сигурна, че винаги има надежда за едни по-добри дни и нощи!

Ако и ти имаш нужда от подкрепа относно детския сън, свържи се с Анелия във Facebook или Instagram  и подари здравословен сън за цялото семейство!

МамаПланер от Магдалена Франгова

МамаПланер е органайзер и верен помощник за майките за периода след раждането до около втората годинка на детето. Неговата създателка е Магдалена Франгова.

МамаПланер включва:
– Инструменти за планиране на седмичните ти задачи + списъци за пазаруване;
– Дневен планер за следене на съня, храненето, изхождането, консумацията на вода на бебето и т.н.;
Таблица за захранване с включен списък с храни и информация коя от тях кога се въвежда, дали е запичаща или разхлабваща и пр.;
Информация за бебешкия сън и различните видове „ако“ при новородените;
– Схема за никнене на млечните зъбки;
– Таблица за физическото, моторно, визуално, орално и психологически развитие на бебето през различните месеци.

Към всеки закупен МамаПланер получаваш като подарък комплект карти за спомен от бременността и е-книжка със 100+ Развиващи игри за деца от 0 до 24 месеца.

Разгледай и поръчай МамаПланер от Instagram или Facebook!

Детски роклички от Пъстра феерия за принцеси

Представям ти едно чудесно ателие за детски официални роклички и много други красоти – Пъстра феерия за принцеси. Неговата създателка е Наталия Стойнева – майка на три прекрасни деца – две принцеси и един принц. Преди 10 години, за третия рожден ден на една от дъщерите ѝ, решава сама да ушие тоалета ѝ. Толкова ѝ хареса самият процес, че го превръща в хоби, а след това в основна работа.

Истинска радост е за мен да видя щастието и блесналите очички на малките принцеси, облечени в моите рокли, които трепетно се въртят пред огледалото и се пренасят в един приказен свят! – споделя Наталия.

Покрай рокличките създава и други творения, подходящи за подаръци – шалчета, чанти, възглавнички, покривки, подложки, тишлайфери, пухкави одеалца, готварски престилки.

Разгледай всички творения във Facebook страницата Пъстра феерия за принцеси и избери коледен подарък за твоята принцеса!

ЗА СПОМЕН

Керамика от ilchoneclaytouch

За уникален подарък от керамика, разгледай страничката на 𝕚𝕝𝕔𝕙𝕠𝕟𝕖𝕔𝕝𝕒𝕪𝕥𝕠𝕦𝕔𝕙. Нейната създател е Илка „скромна мама на две хлапета“, както самата тя се определя. Любовта ѝ към глината и керамиката се ражда малко след раждането на сина ѝ, когато търси как да направи отпечатък на крака на детето. Тогава се отключва нейното въображение и желание за работа с този материал.

Вдъхновявам се от идеите на клиентите. Артикулите ми се отличават с това, че рядко ги повтарям. Не работя по калъп и не правя серии. – споделя Илка.

Затова можеш да си сигурна, че подаръкът, който избереш, ще е наистина неповторим! Разгледай и поръчай от нейната страница в Instagram.

Пана от камъчета от Работилничката ми

Какво пречи коледните подаръци да са вдъхновени от морето? Според нас абсолютно нищо! Ако искаш да изразиш своято обич и признателност към някой близък, избери пано от морски камъчета, стъкълца и мидички от Мария и „Работилничката ми“. Тя сама ги събира от брега на нашето красиво Черноморие и не само, след което им помага да оживеят.

Мария споделя, че идеята за паната от камъчета идва при нея случайно:

Един студен ден, разхождайки се по брега на любима Варна, започнах да събирам стъкълца по плажа, на които до тогава не бях обръщала никакво внимание. Същата вечер направих първата си картина! Обичам посещението на различни места в търсене на “находки” и изработката на всяко отделно пано.

Паното е една интересна и различна идея за подарък, който е с принос към едно добро дело – почистен плаж от стъкълца! Паната на Мария пристигат грижливо положени в красива опаковка, а дубликани не са възможни. 

Разгледай нейните страници във Facebook и Instagram.

Керамика от Chernevaina.ceramics

Искаш подарък, който да вълнува? Избери керамика от ръцете на Ина от Chernevaina.ceramics. Тя създава най-забавните, цветни и различни изделия, които няма как да откриеш другаде.

Ина твори уникални керамични изделия по поръчка на клиента. Ако пък не си сигурна какво точно искаш да подариш, тя ще ти помогне с идея, ще развихри въображението си и ще пресъздаде твоето уникално желание от глина!

Разгледай Facebook и Instagram страниците на Chernevaina.ceramics и поръчай непотворим коледен подарък!

Ние от Животворна вярваме, че жените сме голяма сила и заедно можем да направим света едно по-добро, сърдечно и уютно място! Нека си подадем ръка, нека си дадем подкрепа, нека превърнем празниците в магия!

2 коментара Добавяне

 1. Здавейте, бих искала и аз да се включа в сайта ви, защото мини статиите за жени, които създават красота, много ми хареса и привлече вниманието ми. Казвам се Александра, създател на ателие shavasana. Изработваме молитвени броеници и енергийни гривни от индийски рудракши и кристали. Ще се радвам на обратна връзка. Ето го исайта ми: www shavasanashop.com.. поздрави

  Харесвам

  1. Здравейте, Александра! Благодарим Ви за интереса. Крайният срок за участие в статията приключи. Ще се радваме да следите сайта и да се включите в бъдещи активност!
   Светлина по пътя,
   Боряна

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s