Венера и партньорските отношения с астролога Елица Димитрова

Как общуваме и какви връзки създаваме за това подсказва позицията на Венера в личния ни хороскоп. За покровителката на любовта и нейното влияние в живота ни си говорим с астролога Елица Димитрова. На изключително достъпен и фин език, тя ни превежда през позициите на Венера във всеки един от 12-те зодиакални знака.

Ако не знаеш в кой знак попада твоята Венера, провери ТУК.

Елица Димитрова е Астролог, възпитаник на астро-школа „Урания“. Oт 2000 г. до днес Астроцентър Урания е официален филиал на Московската академия по астрология. Завършва обучението си през 2017 г. и оттогава астрологията е призвание и посока в живота ѝ. Елица изготвя лични хороскопи, на база разчитане на натална карта, годишни прогнози, основани на няколко прогностични метода – соларна карта, транзити и прогресии. Успешно е преминала специализиран курс по Синастрия и изготвянето на партньорски хороскопи е основна част от работата ѝ.

астрология, Венера, Елица Димитрова

Ако желаеш да се свържеш с Елица, изпрати съобщение на имейл адрес: elitsaastrology@gmail.com

На какво е покровителка Венера и за какво отговаря тя в хороскопа?

Венера отговаря за връзките – лични, любовни и всякакъв вид партньорства – семейни отношения, работни, приятелства. Венера определя дали ще сме комуникативни, дали ще сме душата на компанията или пък сме по-интровертни, държим на по-малък кръг приятели и хора около нас.

Венера е покровителка на любовта – показва дали създаваме дълготрайни, стабилни връзки, дали сме влюбчиви, дали трудно се отдаваме на силни емоции, дали сме по-дистанцирани и студени в любовните отношения.

Според различните аспекти, които Венера прави с другите планети, може да съдим дали човекът е склонен да изневерява, дали е моногамен или полигамен, как самият той би реагирал на изневяра и предателство.

Тази планета отговаря и за външния вид, естетиката, хармоничните форми.

Венера и Луната са близки като динамика, защото и двете са свързани с изразяването на чувства. Луната е как показваме чувствата си в ежедневието си, а Венера показва какви са чувствата в дълбочина.

Огнена Венера – Стрелец, Овен и Лъв

Тя е емоционална, динамична и от това има нужда – емоции, доказване и засвидетелстване на любовта.

Земна Венера – Телец, Дева, Козирог

Спокойна, хармонична, държи да ѝ се показва респект и уважение.

Водна Венера – Рак, Скорпион, Риби

Чувствителна, обича да си създава модели – жертва/ спасител, дави се в емоции.

Въздушна Венера – Близнаци, Везни, Водолей

Най-лесно се изразява, обичлива, много влюбчива, но не прекалено задълбочена.

астрология, Венера

Венера в Овен

Импулсивна, обича адреналина, разнообразието във връзките. Не понася да бъде в скучна връзка. Обича да доминира. На такъв човек му е трудно да прави компромиси. Търси си партньор „под чехъл“, който да го слуша. Човек с Венера в Овен е щедър към този, който му е верен и го обича. Освен това много ярко изразява емоциите си.

Венера в Лъв

Изразява се доста по-благо, отколкото в Овен, по-толерантна е и много артистична. Има специално отношение към външния си вид. Обича да е център на внимание, да ѝ се гали самочувствието, обича комплиментите. Често обаче може да бъде жертва на ласкатели и манипулатори.

Венера в Лъв обича да манипулира, да ласкае другите, обича да си служи с високопарни фрази, хвалебствия, всичко свързано с някакъв вид нарцисизъм.

Венера в Стрелец

Жива, контактна, ярка, има силен темперамент. С лекота може да поддържа няколко връзки, но едновременно с това да има една устойчива с един човек. Тази симбиоза на нея не ѝ пречи.

Както Венера в Лъв и тя обича да получава ласкателства, но е доста по-обективна. Нея не можеш толкова лесно да я излъжеш. От трите огнени знака Венера се чувства най-добре в Стрелец.

Венера във Везни

Венера е управител на Везни, затова се счита за една от най-хубавите позиции.

Тя е влюбена в любовта, изключително романтична, дълбока, чувствителна. За нея животът е любов във всички измерения и форми. Може да създава сериозни и дълбоки привързаности, въпреки че понякога е променлива в чувствата си.

Често има усещане, когато е влюбена, че това е човекът – единственият. След това се разделя с него с лекота и за следващия пак има същото чувство. Обикновено хора с Венера във Везни са много красиви с хармонични форми.

Венера във Водолей

Ексцентрична, екстравагантна, оригинална. Венера във Водолей никога няма да се влюби в един незабележим човек, част от тълпата. Тя търси нещо оригинално, харесва шантави типове. Държи на свободата.

Тя лесно встъпва в отношения, но много трудно се обвързва сериозно, особено в брак, защото много държи на свободата си. Партньорът трябва да ѝ дава усещане за лична свобода.

Венера в Близнаци

Тя е най-студена, спрямо другите въздушни знаци. Голяма дълбочина на чувствата не ѝ е присъща. Пак е жива, активна, контактна, но във връзките си не е много дълбоко емоционална, освен ако няма силно емоционална позиция на Луната или Слънце във воден знак.

Венера в Близнаци е по-повърхностна, но за сметка на това създава много добри приятелства. Умее да говори, харизматична е и често има много приятели. Тя е лесна за общуване, защото не се обижда лесно, за разлика от Венера във водните знаци.

Венера в Рак

Тя има дълбоки, емоционални преживявания. Обича да се рови в своите и чуждите емоции, да ги провокира. Реагира много остро на всяка промяна. Хората с Венера в Рак са склонни лесно да сменят емоциите – от щастливи, бързо стават тъжни. За тях партньорът е изключително важен, за да може да балансира емоциите им.

Венера в Скорпион

Тя е в слаба позиция в този знак и може да бъде твърде разкрепостена, неморална, жестока в изказа си, в по-ниското си проявление. От друга страна тя може да боготвори партньора си. Склонна е, когато наистина обича някого, да се претопява в него и неговите нужди. Буквално започва да живее за партньора. Засвидетелства любов, дори нездравословна понякога.

Венера в Риби

Рибите в астрологията се разглеждат като зодията, която е на тази земя, за да изкупува човешката карма. Те по някакъв начин са все жертви. Тези хора са най-склонни към пороци – алкохол, злоупотреба с наркотици и други залитания, защото са твърде чувствителни и не мога да понесат заобикалящата ги среда. Имат нужда да са опиянени, да не живеят в реалността.

Венера в Телец

От целия зодиак Венера в Телец е най-хармонична и най-добре се проявява. Тя умее да създава стабилни връзки, партньорства, не е особено влюбчива, избирателна е, но за сметка на това, когато се спре на някого е изключително всеотдайна, грижовна, умее да показва любовта си.

Хора с Венера в Телец държат изключително много на семейството, на партньора си, на пълноценните връзки, на дома си. В лицето на тези хора имаш партньор, на когото можеш да вярваш и да разчиташ. Венера в Телец може да изневери, но винаги ще го направи така, че човекът отсреща да не разбере.

Венера в Дева

Тя е много стабилна, държи на здравите връзки, по-трудно стъпва във връзка и трудно се разделя с някого. Склонна е да направи много компромиси, да бъде с някого, в когато не е влюбена, ако другите ѝ нужди са задоволени – да се чувства оценена, уважена.

Тя е аналитична и търси в партньора точност, не обича хората, на които не може да има доверие, които са хаотични. Чудесно е да имаш приятел с Венера в Дева, защото тези хора са откровени, ще ти кажат истината в очите и винаги ще ти помогнат, когато имаш нужда.

Венера в Козирог

Тук тя най-трудно се проявява (както и в Луна в Козирог). Може да се каже, че Венера е в слаба позиция в този знак, не защото не изпитва дълбочина на чувствата – напротив, изпитва ги, но не умее да ги изразява. Водеща тема е стабилността, отговорността, точността.

Има страх да не изглежда смешна в очите на околните, несериозна, нестабилна. Хората с Венера в Козирог се осмеляват да показват чувствата си, след това човекът отсреща много дълго им се е доказвал и им е показвал обичта си.

Спрямо позицията на Венера кои са подходящите двойки за романтични взаимоотношения?

Първо ще кажа един любопитен факт – хора с Венера в един и същ знак създават много хармоничен аспект за любовни отношения.

Венера във воден знак най-добре се разбира с Венера в земен знак. Една Венера в Риби чудесно комуникира с Венера в Телец. Добър баланс за Венера в Скорпион може да е Венера в Козирог.

Респективно Венера в огнените знаци добре си кореспондира с Венера във въздушни знаци. Една Венера в Овен много добре се разбира с Венера в Близнаци.

Чуй целия разговор и по-задълбочения анализ на астролога Елица Димитрова!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s