Защо е важно да се свържем с тялото си?

Мили дами, нека си представим, че сме в клуб на анонимните души без тела и търсим начин да се материализираме. Звучи призрачно, но истината е, че много хора по света се чувстват именно така.

Аз съм Лети и наскоро осъзнах, че нямам добра връзка с тялото си.

КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА?

Това означава, че не усещам добре тялото си – не съм сигурна какво му харесва, какво не му харесва, какво може и не може да понесе.

И най-важното – нямам порив да открия отговорите на всички тези въпроси.

Особено при дами като мен, в чиято натална карта изобщо липсва елементът ЗЕМЯ, тялото е ресурс, който сякаш не е от значение. Аз съм отдадена на мисли, на чувства, на всичко, което е ГОРЕ. Нямах никакъв стремеж да потърся връзката с тялото си – с материалното и да се ЗАЗЕМЯ, както се казва.

ЗАЩО ВРЪЗКАТА С ТЯЛОТО Е ВАЖНА?

Да усещаш тялото си по-добре, не означава само да го харесваш. Аз харесвам моето тяло, приемам го, грижа се за външния му вид, но това съвсем не означава, че съм свързана с него. Обратното има дами, които не приемат телата си, но ги познават добре и се чувстват заземени.

Да имаш връзка с тялото си – да го познаваш, да знаеш способностите му и да му отдаваш дължимото, е един от най-важните принципи на ЩАСТЛИВИЯ ЖИВОТ.

Нека си припомним още веднъж, че ние сами сме отговорни за собственото си щастие. Не можем да очакваме, че някой ще уважава тялото ни, ще го познава и ще му доставя наслада, когато ние самите не знаем как.

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕМ С ТЯЛОТО СИ?

Има многобройни ритуали, които ни помагат да се свържем с телата си. В България има прекрасни дами, които се занимават с тези практики и биха ви помогнали.

Свързването с тялото не изисква много, освен постоянство и любов.

Ето няколко начина, които със сигурност ще ви въздействат:

  • Заземяване – това означава да усетим земята, която е освен принцип на женската енергия. Заземяването е свързано главно с природата. Можете често да си правите разходки в гората, да се грижите за цветя и животинки.

  • Страст – отдайте се на дейности, които подозирате, че харесват на тялото ви. Правете ги! Дори това да е да танцувате диво на неприлична мелодия. Отново ще кажа – правете го! Освободете се, не мислете за поведението си, нормите и какво ще кажат хората. Движете се, вихрете се, отдайте се на див екстаз.

  • Докосване – правете си масажи или се оставете в ръцете на професионалист. Масажите ще ви помогнат да осъзнаете болежките, които не усещате по принцип, така и местата, които тялото ви обича да бъдат докосвани.

  • Емоции – когато изпитате силна емоция, не мислете само как тя се отразява на психиката ви. Опитайте се да усетите къде в тялото си я усещате. Ако е негативна – чувствате ли болка някъде? Ако е позитивна – къде нещо трепти и пърха у вас? Поинтересувайте се от психосоматиката на вашето собствено тяло.

  • Любов – отдавайте любов на тялото си във всеки удобен случай. Правете го както ви харесва. Можете например да стоите у дома голи, да се гледате продължително в огледалото и да благодарите на тялото си, че е здраво, прекрасно и го разбирате.

Доказана е връзката между психиката и физическото ни състояние. Не е важно обаче да обръщаме внимание на тялото си, само когато имате проблем и се опитваме да не се разболеем.

Важно е да се свързваме с него всеки ден, по начин, който ни харесва, и това ще отключи една неподозирана сила на нашата женска същност, удовлетвореност и щастлив живот!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s