Ретрограден Меркурий във Везни: Намери нов език с партньора

Меркурий ще бъде ретрограден от 10 септември до 2 октомври

За ретроградния Меркурий е изговорено много, защо обаче е важно да си напомняме този период, разказва астрологът Александра Иванчева.

Меркурий е планетата на комуникацията. Тя управлява мисловните модели, а когато започне да се движи назад, влияе върху обстоятелствата. В този период може да се чувстваш по-натоварена от мисли. Използвай времето да се обърнеш към себе си, да откриеш отговорите, които търсиш, дори в хаоса на ежедневието.

От 10 септември до 2 октомври 2022 г. Меркурий обръща своя ход в знака на Везните, за да премине отново в Девата.

Периодът е подходящ да преосмислиш начина си на общуване с другите; умението да балансираш, като едновременно с това останеш максимално обективна.

По време на ретрограден Меркурий не се препоръчва:

 • Подписване на документи;
 • Ново начало на писмени договорки;
 • Дълги пътувания.

По време на ретрограден Меркурий е добре да:

 • Довършиш всичко започнато, което си изоставила във времето.
 • Изясниш партньорските отношения – романтични и бизнес.
 • Прецениш дали можеш се изразиш хармонично чрез думи и дали си добър събеседник.
 • Отделиш време за себе си.

На 23 септември Меркурий навлиза в Дева, което ще изостри желанието ти да подредиш всичко разпиляно. Меркурий е силен, но неспокоен в този знак, затова не се задълбочавай във вътрешни диалози и тревожност, породена от сблъсъка между реда и хаоса.

Позволи си да не бъдеш толкова детайлна и педантична, и да дадеш воля на абстрактното  мислене по някои теми. Сега е чудесно време да прецениш в коя насока би искала да се развиваш и трупаш нови знания.

Важни дати по време на ретроградния Меркурий  

 • 17 септември – Меркурий прави опозиция (предизвикателен аспект) с Юпитер, която отваря темата за самооценката. Бъди внимателна с равносметките и не залитай в крайности. Възможно е някой да те провокира да отстоиш себе си в разговор, но най-важното е да чуеш и другата гледна точка, без да поставяш оценки. Фокусирай се върху своите проекти и си постави нови цели за социално израстване.

 • 22 и 23 септември – Меркурий в Дева прави съвпад със Слънцето във Везни в последния градус на Девата. Тук фокусът е върху съзнанието и общуването. Очаквай както прозрения, така и не толкова приятни разговори, свързани с отговорността, задълженията и необходимостта всичко да бъде подредено, за да е по-функционално.
   
 • 26 септември – Меркурий прави съвпад с Венера в Дева. Вероятно ще ти се иска половинката ти да ти даде обяснение за всички неща, които толкова много те дразнят. Не е изключено обаче този аспект да донесе дълго чакано разкриване на чувствата, както и усещане за нови идеи и прозрения. Когато този съвпад направи положителни аспекти в наталната карта, това може да означава професионално предложение или емоционално разкриване.

 • 1 октомври – ден преди да се обърне в директен ход, Меркурий прави квадратура с Марс в Близнаци и Луна в Стрелец, за да изпита комуникацията и търпението. Възможно е да се чувстваш неспокойна и лесно податлива на конфликти поради заставането на Луната срещу Марс, който държи да бъде чут в знака на комуникативните Близнаци. Поеми въздух и не прибързвай с изказвания. Опитай да бъдеш в ролята на наблюдател. Какво виждаш? Вероятно много повече от случващото се.

Ако се интересуваш от астрология, включи се в Курса по Астрология за начинаещи на Александра Иванчева!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s