За нас

ЖИВОТВОРНА – тази, която дава живот, сили, жизненост.

ЖИВОТВОРНА е извор на женска сила!

ЖИВОТВОРНА е алтернативен женски сайт, който събира ценни и практични знания, които да ни помогнат да развием женската си сила и творчество.

В сайта говорим на теми като: здраве от природата, натурална гинекология; осъзнато зачеване и родителство; психология; астрология; йога, хюман дизайн; женски практики; традиции; методи за самоусъвършенстване; сексуалност; грижа за себе си.

Тук ще:

  • Откриеш вдъхновяващи жени, чрез разказите им от първо лице.
  • Черпиш опит и мъдрост от вещи жени.
  • Говориш открито за теми табу.
  • Научаваш за актуални събития.

ЖИВОТВОРНА – това си ти!

За създателката на ЖИВОТВОРНА:

Боряна Момчилова

Животворна, Боряна Момчилова

Добре дошла! Аз съм Боряна Момчилова – по душа съм пътешественик, разказвач на истории, пазител на българските традиции. Моята сила е словото, вдъхновението, любопитството към живота.

Родена съм в града с име на орел – Айтос. Част от живота си прекарах в София, а в момента живея в Стара Загора. Аз съм в своите силни 30 години, щастливо омъжена и наслаждаваща се на живота.

По професия съм журналист и от 10 години съм свързана с медиите. От 8 години поддържам личен блог за пътешествия – Пътеписаници. Професионалният ми път и личните ми търсения ме срещнаха с много вдъхновяващи жени, мъдри жени, търсещи жени, вещи жени. Искам техните знания и опит да стигнат до теб, затова създадох ЖИВОТВОРНА.

Мечтата ми е заедно да създадем общност от съзнателни хора, които да си помагат, да се подкрепят и да градят един по-мирен и красив свят!

ЖИВОТВОРНА сама ме повика и реших да последвам този импулс. Тук всяка жена може да открие подкрепа и да бъде приета точно такава, каквато е!

С любов,
Боряна

ЕКИПЪТ НА ЖИВОТВОРНА

Лилия Манолова

Лилия Манолова е Хюман дизайн специалист, йога инструктор, щастлива съпруга и майка на две момичета.

Лили има 10+ години опит с йога, както личен, така и преподавателски, в областта на йога за бременни, йога за възстановяване след раждането и йога за мама и бебе.

С Хюман дизайн се запознава през 2010 г., а през 2015 г. започва своя професионален път в тази област. Завършила е различни курсове на специфични Хюман дизайн теми (за индивидуалността, за бъдещето, за бизнеса, Хюман дизайн подход към децата, партньорски и семейни взаимоотношения и др.), както и всички професионални нива на обучение към
Международното училище по дизайн на човека
(International Human Design School).

Към момента има над 600 консултирани клиенти и над 20 проведени събития, повечето от които авторски. Лили е също и магистър по финанси, учила е в Стопански факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридки“ и именно там е получила знанията си за управление на бизнеса, което е необходимата материална половина за едно добре балансирано ежедневие.

Елизавета Иванова

Елизавета Иванова, Животворна

Елизавета Иванова се занимава с гадаене с Таро и оракулски карти; Рейки; ароматерапия; шамански практики; води медитации по метода Хо`опонопоно; женски кръгове и практики.

В периода 2009-2011 г. се сертифицира като прана лечител (достига до 3-то ниво), Архатик йога, Фън шуй практик и специалист по Енергийна защита по системата на Мастър Чоа Кок Суи. През 2012 г. започва интересът ѝ към астрологията, посещава множество обучения и семинари по темата.

През 2017 г. канализира цялото натрупано до този момент познание по ароматерапия и се сертифицира като практикуващ.

През 2018 г. получава великолепен и знаков дар – първата Таро колода, чрез която осъзнава истинската си сила. Получава инициация през Аяуаска и Сан Педро, което ѝ дава яснота относно уникалността на собствения ѝ път и ритуалност, както и смелостта да се заяви. През 2021 г. се сертифицира като Рейки практикуващ.

Лети Кирилова

Лети Кирилова, автор, Животворна

Скъпи дами, аз съм Лети – автор на приключенски романи, дигитален маркетинг специалист, майка на две дъщерички, обучаващ се по астропсихология и активен посланник на женската енергия.

Мога да кажа, че всичките възходи и успехи в живота ми се случиха след като започнах да се интересувам от женска енергия, да се отдавам на практики и да се срещам с вдъхновяващи дами.

Благодарна съм, че имам възможността да публикувам в „Животворна“ и да се докосна до още тайни от дебрите на свещения женски принцип.

Вяра Янакиева

Здравейте! Аз съм Вяра и съм майка, жена, съпруга, писател и мечтател! Създател съм на страницата МЕМЕ МАМА, с която имам за цел да покажа колко забавно може да е майчинството.

В момента съм майка на почти пълен работен ден и се вдъхновявам от детето си, за да го възпитам възможно най-добре. Изключителен почитател съм на позитивната дисциплина, свободата на избор при децата и върл привърженик на възпитанието без насилие.

Обичам да чета. В малкото свободно време, което имам, не спирам да търся нови и стари заглавия, с които да го запълня. Любимите ми автори са Дж. Р. Р. Толкин и Ф. М. Достоевски. Различни в жанровете си, но и двамата абсолютно гениални. Гледам на живота от забавната страна и имам за цел да покажа, че няма значение от какво семейство идваш, важното е какви решения ще вземеш.